KLANTCASE - MICROSOFT (Educatie)

Diensten: Leadkwalificatie en Lead-Desk

“Concrete leads die direct leiden tot meer klanten en een enorm extra bereik aan klantcontact, door extern op te schalen”

Microsoft - Dirk van Oudvorst

Heliview Professional Marketing Services is een waardevolle verlenging van ons salesteam. Doordat we via Heliview PMS snel kunnen opschalen zijn er veel meer klantcontacten én concrete leads. Deze samenwerking bevalt ons al jaren prima.”

Dirk van Oudvorst
Business Development Manager – Microsoft Nederland

Waarom heb je voor Heliview PMS gekozen?

Toen ik drie jaar geleden begon bij het Microsoft Educatieteam was mijn eerste campagne een belcampagne. Ik hoorde van een collega dat we al heel lang met Heliview samenwerkten op het gebied van webinars en online portals. Van het een kwam het ander en voor we het wisten was er een Heliview PMS belteam aan de slag voor ons.

De reden dat we voor Heliview PMS gekozen hebben is heel simpel: de snelheid waarmee we konden starten. Heliview was al bekend met onze organisatie. Dat maakte dat processen sneller liepen en er snel opgestart kon worden.

Ali Moumeni
Inside Sales Marketeer Ali

Wat zijn je Marketing doelstellingen?

Een bijdragen leveren aan de strategische doelstellingen:

  • Leerlingen van vandaag opleiden voor de banen van morgen
  • Nederland een icoon maken van digitale transformatie in het onderwijs
  • Breed online campagne voeren in de hele markt
  • Markt offline benaderen via de Onderwijsbalie

Wat zijn je uitdagingen?

Kunnen opschalen om zo’n grote markt van 7.000 onderwijsinstellingen te kunnen bereiken.

Wat is de oplossing en welke rol speelt Heliview PMS daarbij?

Bij Educatie hebben we bijna geen klantcontact. Alles gaat via licentie partners. Heliview PMS is een waardevolle verlenging en verbreding van ons Accountteam. Het aantal onderwijsinstellingen dat spreekt met de Onderwijsbalie die Heliview PMS voor ons bemant, kunnen we zelf nooit halen met alleen ons eigen team.

De Onderwijsbalie is een aanspreekpunt voor het onderwijs en biedt ons meer klantcontact, inzicht en ruimte om te laten zien wat Microsoft ze allemaal kan bieden. Heliview PMS is dus een verlengd salesteam.

Zijn alle verwachtingen die je had van Heliview PMS uitgekomen?

We verwachtten een kwalitatieve partner, anders zou Microsoft er niet al tijden mee werken. Een partij die actief meedenkt en onderdelen van het probleem wil oplossen. Die niet alleen uitbelt maar ook tussentijds bijstuurt. Die als bepaalde zaken niet goed lopen, kijkt hoe er meer snelheid behaald kan worden en ideeën aandraagt.

Onze verwachtingen zijn zeker uitgekomen. Ik heb iedere keer gebruik gemaakt van Heliview PMS. Al die keren was het zo dat Heliview PMS voorstelde om zaken bij te stellen, om op te schalen of naar beneden te schalen. Dat is ons altijd prima bevallen.

Waarin onderscheidt Heliview PMS zich?

Wat mij heel erg heeft geholpen is het meedenken in het proces. Daar ben ik erg over te spreken. En Heliview PMS heeft een diversiteit aan mensen zitten die daardoor divers inzetbaar zijn.

Wat is het resultaat van de samenwerking?

 

  • Enorm extra bereik aan klantcontact
  • Concrete leads: leads die direct leiden tot nieuwe devices en tot meer klanten die aan de slag gaan met Office 365, meer klanten die overtuigd zijn van de kracht van Windows10. Deze leads geven we uiteindelijk weer door aan onze partners.